Nieuws

Samenwerking Coöperatie Verbindend Leiden

Door Jan Valkenborgh, kwartiermaker Evolva en bestuurslid Verbindend Leiden

Leren op de werkplek is niet nieuw. Denk alleen al aan de meester-gezelconstructie uit de middeleeuwen en je weet dat leren op de werkplek al eeuwenoud is. Maar hoe blijf je in de huidige tijd van krapte op de arbeidsmarkt, innovatie en performancedruk van de werkplek een goede leeromgeving maken? Intussen is duidelijk dat werkplekleren zeer veel kansen heeft voor het aantrekken van nieuw personeel en een goede basis is voor een leven lang leren. Echter het gedijt niet in een omgeving van hiërarchisch leidinggeven, centrale sturing en administratieve regie. Voor werkplekleren is er juist behoefte aan ‘verbindend leiderschap’.

Lees meer: Samenwerking Coöperatie Verbindend Leiden

Netwerkbijeenkomst 10 oktober 2018

Hoe je door teamleren de werkplekken transformeert naar rijke leeromgevingen: drie verhalen uit de praktijk.

Jos Merx liet zien hoe er met teamcoaches geïnvesteerd werd in teamleren, terwijl Bart van Dolderen naarstig op zoek was naar een andere naamgeving voor zijn Experts werkplekleren. Mark Pluijmakers ging pas echt leren nadat hij van de schoolbanken was gekomen. Alle drie wisten ze de toehoorders te inspireren door ze te laten kennismaken met de wondere facetten van het leren op de werkplek.

Lees meer: Netwerkbijeenkomst 10 oktober 2018

Medtronic, Manpower en Leeuwenborgh slaan de handen ineen voor het leren op de werkplek

Op 12 september bracht een stevige delegatie van Evolva een leerwerkbezoek aan het Beyond-project bij Medtronic Operations Center te Heerlen, een mooi bedrijf met een uitgesproken visie over samen de gezondheidszorg verbeteren. Zij zien de medewerker als de basis voor het succes van de onderneming en stimuleren een leven lang leren

Lees meer: Medtronic, Manpower en Leeuwenborgh slaan de handen ineen voor het leren op de werkplek

Krapte op de arbeidsmarkt

Er is wederom een gigantische krapte op de arbeidsmarkt. Werkgevers en overheden hebben moeite om aan personeel te komen en zij vragen onderwijsinstellingen om in snel tempo veel meer mensen op te leiden. Er wordt gefocust op zij-instromers, meer stageplaatsen, laagopgeleiden, mensen met migratie-achtergrond, levenlang leren en nieuwe arbeidsvormen. Bij Evolva zien we dat dergelijke initiatieven succesvol kunnen zijn op voorwaarde dat zowel de werkvloer als de onderwijsinstellingen intensief betrokken zijn.

Lees meer: Krapte op de arbeidsmarkt

Log in